Ontdek haalbare energievriendelijke oplossingen voor warmte en water

Big Blue is een uniek informatie-, verkoop- en expertisecentrum van Van Marcke. Het brengt alle kennis en spelers rond haalbare energievriendelijke oplossingen voor warmte en water samen.

Voor opleidingen kan je terecht in het expertisecentrum Big Blue te Zaventem. Maar het kan ook dichter bij huis: in één van onze Big Blue Points kan je terecht bij één van onze energieadviseurs om de juiste oplossing voor jouw huis te kiezen.

Bij Big Blue kom je om te leren, kiezen, kopen en (laten) installeren.

Lees verder

Bespaar energie en water

9 antwoorden om energie en water te besparen.
Lees verder

Big Blue Packs

Gepubliceerd op: 29/09/2016
Auteur: Gregory Decroix

Slimme verwarmingsoplossingen voor jouw woning. nieuwbouw en renovatie

Alle woningen en gebouwen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd of een melding wordt gedaan, moeten aan bepaalde energienormen voldoen. Die normen worden EPB-eisen genoemd, waarbij EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. De EPB-eisen zijn ingevoerd door de Europese Unie om het energieverbruik per huishouden te drukken. 

Reageer


Herbeleef onze Eco Bus Tour langs CO2 neutrale bouwprojecten en warmtenet installaties.

Gepubliceerd op: 09/12/2013
Auteur: Philippe Borremans

Volgens onze visie "Samen bouwen aan een ecologische & CO2-neutrale toekomst" organiseerden we op 5/12/13 een Eco Tour langs de E403. Een inspirerende tour langs projecten in Brugge, Roeselare en Kortrijk waar woningen verwarmd worden met stadsverwarming of een centrale stookplaats.

Reageer


Warmtenetten worden gestimuleerd

Gepubliceerd op: 14/10/2013
Auteur: Broes Sanders

Weg met verspilling. En daar kunnen warmtenetten bij helpen. Hoe werkt dat? Als er overschot aan warmte is bij energiecentrales en fabrieken, dan kan die gebruikt worden om huizen, serres en kantoren te verwarmen. Zo wint het milieu, maar daalt de energiekost ook. Wat dan weer goed is voor de portefeuille.

Reageer

Opleidingen voor professionals

Installateurs kunnen bij Big Blue opleidingen volgen.
lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief:

Volg Big Blue