Met een zuinige condensatieketel haal je het maximum uit aardgas en stookolie.       

Je oude ketel kan je snel en makkelijk vervangen door een nieuwe, energiezuinige condensatieketel. Die haalt het maximum uit de fossiele brandstoffen die je gebruikt. Bij het verbranden van aardgas of stookolie komt er niet alleen CO2 vrij maar ook waterdamp die heel veel energie bevat.

Een condensatieketel gaat deze energie recupereren in plaats van ze door een schoorsteen in de buitenlucht te sturen. Je maandelijkse energiefactuur kan tot 35% lager liggen.

Zo heb je meer centjes over en draag je door minder CO2-uitstoot je steentje bij voor de natuur.

De overheid geeft subsidies voor de aankoop en het plaatsen van een condensatieketel. Check it out met je Big Blue energieadviseur ! Of ontdek nu al onze Big Blue Packs!

Testimonial: "Ik zit er warmpjes in"

Direct na mijn studies, kocht ik een huisje in Gent. Meteen grondig renoveren zat er niet in. Maar in een goede, zuinige condensatieketel wou ik wel wat centjes steken. Die is niet groot, makkelijk te plaatsten en… ik bespaar er heel wat geld mee uit.

Een condensatieketel is echt geniaal. Als je aardgas of mazout verbrandt, krijg je niet alleen warmte maar ook rookgassen met waterdamp die heel veel energie bevatten. Bij een gewone ketel vliegen die gewoon weg via de schoorsteen.

Een warmtewisselaar in de ketel haalt de voelbare warmte uit de rookgassen en gaat bovendien de waterdamp condenseren. De energie die hierdoor vrijkomt wordt gerecupereerd. Zo kan het water dat naar de verwarming loopt gemakkelijk worden voorverwarmd.

Er moet dus minder hard verwarmd worden door je mazout of aardgas.

Gevolg: lagere energiefactuur en minder vervuiling.

Bespaar nog meer door de leidingen in je stooklokaal en andere onverwarmde ruimtes (zoals je kelder) te isoleren want ook daar kan veel warmte verloren gaan. Brrr.

Heb je nog vragen rond deze grafiek en je persoonlijke situatie ? Onze Big Blue energieadviseurs helpen je graag verder !

Meer info nodig?

Bezoek ons expertisecentrum in Zaventem of één van de Big Blue Points in je buurt.
Je kan ook meteen een afspraak maken met een Big Blue planner.

Of contacteer ons vrijblijvend.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief: