Absoluut. De bodem, lucht én zon zijn onuitputtelijke bronnen van energie.

In de natuurkunde is warmte een vorm van energie. Energie is dan weer de mogelijkheid om arbeid te verrichten. De zon is dus één van onze grootste bronnen van energie.

Zo kunnen we makkelijk energie halen uit de lucht en aarde die constant verwarmd worden door de zon. En dankzij een warmtepomp kan je al deze gratis energie omzetten naar bruikbare warmte.

Zo heb je lagere energiefacturen en minder CO2-uitstoot.

  • Wist je dat als het buiten vriest, er nog gratis energie aanwezig is in de lucht?
  • Wist je dat je al een warmtepomp in huis hebt? In elke frigo zit een warmtepomp. Zo wordt de warmte uit je frigo onttrokken en blijft je eten en drank lekker fris
  • Wist je dat de eerste warmtepomp al gebruikt werd in de jaren 20? Het duurde wel tot de jaren 70 (eerste energiecrisis!) voor hij echt populair werd.

Testimonial: "Ga niet licht over lucht"

Mijn vriend Sam en ik vonden een ideaal rijhuis in het in het midden van de stad. We wisten wel dat een oud huis veel verstookt, maar bij de eerste energiefactuur schrokken we toch.

Dus isoleerden we onmiddellijk het dak en onze muren en staken we overal dubbele beglazing.

Maar we wilden meer doen. Dus raadde een Big Blue energieadviseur ons aan om een lucht/water warmtepomp te installeren. Die is niet duur, neemt weinig plaats (handig met onze klein stadstuintje) in en kon makkelijk gekoppeld worden aan onze recent geplaatste verwarmingsketel.

Een lucht/water warmtepomp werkt echt heel simpel: in de buitenlucht zit warmte. Die warmte gaat een warmtepomp gebruiken en met behulp van een compressor nog warmer maken. Een compressor kan je vergelijken met een fietspomp. Door het samendrukken van de lucht, wordt je pomp heel warm.

En met die warmte wordt ons huisje verwarmd!
Geniaal toch: gratis energie uit onze Belgische lucht!


Onze Big Blue energieadviseurs zoeken voor jou de ideale oplossing. Of ontdek nu al onze Big Blue Packs!

Meer info nodig?

Bezoek ons expertisecentrum in Zaventem of één van de Big Blue Points in je buurt.
Je kan ook meteen een afspraak maken met een Big Blue planner.

Of contacteer ons vrijblijvend.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief: