Wie isoleert en ventileert, bespaart.

Je huis isoleren en ventileren is dus superbelangrijk. Het is niet alleen goed voor het milieu en je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Het is bovendien een kleine investering met een hoge return naar energiebesparing. Want wie goed isoleert en juist ventileert, vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort (gezonde lucht, beter binnenklimaat,...) in huis!


Testimonial: "Isoleren rijmt met ventileren"

Samen met mijn vrouw kocht ik een prachtig stuk grond aan een bos. Ideaal om het passieve huis op te bouwen waar we al zo lang van droomden.

Als architect weet ik hoe belangrijk het is goed te isoleren en te ventileren. Daarom kozen we zonder twijfelen voor ventilatiesysteem D. Dit systeem brengt verse lucht in het huis en zuigt vervuilde lucht weg uit de badkamer, keuken en WC’s.

De vervuilde lucht die ook warm is, wordt niet zomaar weggezogen. Een hoogrendement warmtewisselaar in het systeem zorgt ervoor dat de uitgaande warme lucht de binnenkomende en meestal koudere, verse lucht verwarmt.

Zo moeten we in de winter minder hard stoken want de warmte die al aanwezig is in ons huis wordt voor het grootste deel teruggewonnen. En dat is niet alleen goed voor onze energiefactuur maar ook voor het milieu.

Isolatie, luchtdichtheid en ventilatie spelen alle 3 een belangrijke rol.

Isolatie is te vergelijken met een warme, wollen trui : het houdt de warmte lekker binnen. Als je eerst goed isoleert, zullen alle andere investeringen vast en zeker het gehoopte resultaat opleveren.

Luchtdichtheid is te vergelijken met een windjack : het beschermt je huis tegen koude wind en tocht. Zonder een degelijke luchtdichtheid brengt isoleren niet veel op, net zoals een wollen trui bij stevige wind ook niet veel opbrengt.

Ventilatie is te vergelijken met gore-tex® : het laat je huis ademen. Door te koken, kuisen … wordt vochtige en vervuilde lucht geproduceerd die schimmels en geurtjes veroorzaakt. Juist ventileren is dus de boodschap.  

Dikke isolatie laten plaatsen kost evenveel als het plaatsen van dunne isolatie. Alleen de materiaalkost verschilt.

Onze Big Blue energieadviseurs bekijken je persoonlijke situatie, zoeken naar de beste oplossing en maken voor jou een offerte op maat. Contacteer ons vrijblijvend of maak nu een afspraak!

Meer info nodig?

Bezoek ons expertisecentrum in Zaventem of één van de Big Blue Points in je buurt.
Je kan ook meteen een afspraak maken met een Big Blue planner.

Of contacteer ons vrijblijvend.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief: