Corporate

Big Blue vertaalt duurzame engagement Van Marcke

Big Blue is een uniek informatie-, verkoop- en expertisecentrum dat alle kennis en spelers rond energievriendelijke oplossingen voor warmte en water samenbrengt.

Ondersteund door 26 partners en leveranciers ontsluit het centrum duurzame oplossingen voor warmte en water. Voor particulieren en professionals zoals installateurs, architecten en studiebureaus. Een unieke plek in Europa én België.

Big Blue vertaalt het duurzame engagement van de groep Van Marcke, distributeur van onder meer badkamers & wellness, verwarming, koelinginstallaties en keukens.

Al sinds 2000 nemen wij als grote marktspeler in de sector van sanitair en verwarming onze verantwoordelijkheid door duurzame oplossingen voor warmte en water actief te promoten.

Big Blue is opgericht in samenwerking met FutureProofed, het duurzaam design consultancybedrijf van Vlaams klimaatambassadeur Serge De Gheldere. FutureProofed speelde een grote rol in de conceptuele aanpak van Big Blue en de energiebewuste renovatie van ons gebouw.

Met klimaatgarantie dus, want klimaatexpert Serge De Gheldere genoot een persoonlijke opleiding bij Al Gore.

En dat is belangrijk, want de klimaatproblematiek is nauw verwant aan het hoge energie- en waterverbruik. En het hoge energie- en waterverbruik van Belgische particuliere woningen weegt door op het klimaat.

De feiten

Opwarming van de aarde grotendeels veroorzaakt door hoge CO2-uitstoot

De industrie heeft met 35% het grootste aandeel in de totale CO2-uitstoot in België. De individuele woning staat op de 2de plaats met 32%. Nog voor transport 20%.

Bij de impact van een gemiddeld Belgisch gezin op de totale jaarlijkse CO2-uitstoot blijkt energieverbruik in huis met 32% de grootste boosdoener. Van dat energieverbruik is 70% door verwarming. De rest gaat naar elektriciteit (22%) en het opwekken van warm water of koken (8%).

Drinkwater is slecht beperkt aanwezig in de wereld

Drinkbaar water is kostbaar, want maar liefst 97% van het water op onze planeet is zout water. Drinkbaar leidingwater is bovendien duur door de hoge kosten om van regen en afvalwater drinkbaar leidingwater te maken.

Van het drinkwaterverbruik van een gemiddeld Belgisch gezin is 52% onnodig. Voor het spoelen van het toilet (31%), wasmachine (12%) en poetsen en besproeien van de tuin (9%) is het drinkwater perfect vervangbaar door regenwater.

Belgische particulieren kunnen dus een verschil maken

Door voor duurzame oplossingen rond warmte en water te kiezen, maken je individuele inspanningen een verschil in de klimaatverandering.

De wil en het besef zijn er, maar hoe begin je er concreet aan? Zelfs wie goed geïnformeerd is, loopt snel tegen barrières aan.

Veel voorkomende vragen zijn:

  • Wie kan me begeleiden in het maken van de juiste duurzame keuzes?
  • Waar kan ik die aankopen?
  • Waar vind ik professionals die de installatie kunnen uitvoeren?

Big Blue voorziet in die behoefte met juiste, concrete en begrijpbare informatie en persoonlijke begeleiding.

We helpen en begeleiden particulieren met concrete oplossingen op maat en persoonlijke begeleiding. En professionals bieden we verdere ondersteuning en opleiding.

Big Blue … Je komt er om te leren, kiezen, kopen en/of (laten) installeren.

Met milieuvriendelijke groeten,

Het Big Blue Team

 

Bezoek Big Blue

Meer info nodig?

Bezoek ons expertisecentrum in Zaventem of één van de Big Blue Points in je buurt.
Je kan ook meteen een afspraak maken met een Big Blue planner.

Of contacteer ons vrijblijvend.

Blijf op de hoogte

Schrijf in op onze nieuwsbrief: